Dat heeft de baas van Sony, Howard Stringer, bekendgemaakt op de IFA technologiebeurs in Berlijn. Sony wil de 3D-technologie ook in andere producten doorvoeren, zoals laptops, DVD-spelers en Blu-ray-spelers. Enkele bronnen binnen de industrie hebben tegenover website MCV verklaard dat Sony al bezig is met het ontwikkelen van 3D-games, maar nog geen aankondigingen doet totdat er een standaard is gekomen in 3D-weergave. "3D is vandaag de dag sterk op zijn weg naar het grote publiek," zei Stringer. "Net als met HD een aantal jaar geleden zijn er nog een aantal problemen die in kaart moeten worden gebracht."

Technologie

3D-beelden zijn op dit moment voornamelijk in gebruik in bioscopen, maar moeten uiteindelijk ook in de woonkamer te bewonderen zijn. LG en Philips hebben eerder aangegeven bezig te zijn met 3D-televisies en de aankomende game James Cameron's Avatar maakt hier gebruik van.

Er zijn verschillende 3D-technologieën beschikbaar. Sony heeft gekozen voor active shutter. De gebruiker zet met deze techniek een bril op die op hoog tempo om en om een glas verduisterd. De timing van de verduistering loopt synchroon met de beeldverversing van het televisiescherm. Op het scherm wordt voor ieder oog een ander perspectief getoond, waardoor een 3D-effect wordt gecreëerd.