Sony gaat geen downloadcodes meer geven aan Amerikaanse retailers

Sony gaat geen downloadcodes meer geven aan Amerikaanse retailers

Het is straks niet meer mogelijk om een downloadcode voor een Playstation-spel te kopen in de winkel. Sony neemt deze maatregel om 'wereldwijd de handelszaken op één lijn te houden'.

GameStop heeft een bericht ontvangen van Sony Interactive Entertainment, waarin wordt gemeld dat er geen downloadcodes voor volledige games meer worden uitgegeven aan Amerikaanse retailers. Dit betekent dat de digitale versies van PlayStation-spellen alleen nog maar beschikbaar gaan zijn via PlayStation Network, het eigen digitale distributieplatform.

De maatregel van Sony wordt vanaf 1 april ingevoerd in de Verenigde Staten. In een reactie op Eurogamer beweert het bedrijf dat deze beslissing is genomen om 'wereldwijd de handelszaken op één lijn te houden', wat zou kunnen betekenen dat dezelfde maatregel op een later moment ook in Europa en de rest van de wereld in werking treedt. Sony zegt wel dat het mogelijk wordt om grotere hoeveelheden PSN-credit aan te schaffen in winkels.

Fysieke kopieën van PlayStation-games zullen nog wel te koop zijn in de winkel. Ook uitbreidingen, seizoenspassen en virtuele valuta van spellen blijven verkrijgbaar. Digitale codes voor volledige games die nu nog in voorraad zijn bij retailers kunnen bovendien nog steeds gekocht worden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

1 April!

0

Aanbevolen voor jou