Eerder dreigde Sony al met gerechtelijke stappen tegen Europese winkels die Sony's nieuwe handheld, de PSP, te koop aanbieden. Vandaag heeft men bekend gemaakt werkelijk tot actie over te gaan tegen de verkopers die niet op de waarschuwing gereageerd hebben. Vooral kleine online verkopers moeten het ontgelden. Sony klaagt ze aan vanwege het schenden van handelsmerken en inkomstenderving.Het is algemeen bekend, maar door Sony nog niet toegegeven, dat men de belangrijkste handelsmerken voor de Playstation Portable nog niet in handen heeft. Zo zijn onder andere de merknamen PSP, UMD (opslagmedium voor de PSP) en XMB (onderdeel van het Operating System van de PSP) nog in het bezit van andere partijen.

Een aantal van de aangeklaagde winkeliers, waaronder Dan Morelle van ElectricBirdLand Limited, zullen in het verweer gaan tegen de aanklacht van Sony, ondanks dat hij niet het geld heeft om een dure advocaat in de arm te nemen, iets wat voor Sony geen probleem is.

Of het problemen met de handelsmerken de Europese release van de PSP nog verder zullen vertragen, is nog niet bekend. Sony krijgt er met deze praktijken in ieder geval geen nieuwe fans bij.