Sony erkent piraterijproblemen op de PSP | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Dille verwijst naar websites als BitTorrent, waar bijvoorbeeld Resistance: Retribution al op de dag van uitgave illegaal te downloaden is. “Ik ben er van overtuigd dat piraterij een groot effect heeft gehad op de softwareverkoop op de PSP”. Volgens Dille zijn illegale downloads daarnaast erg nadelig voor ontwikkelaars, die veel tijd en geld steken in het maken van games. Hij vindt dan ook dat het een probleem is dat de industrie gezamenlijk moet oplo en.

Minder third-party support

Volgens Dille heeft Sony veel geleerd van de muziekindustrie en is de piraterij waar de PSP op het moment mee te maken heeft, erg slecht voor het platform. Zo stopten de laatste tijd veel derde partijen met het maken van software voor de PSP. Overigens heeft Dille geen concrete oplo ing voor het probleem, maar hij zegt dat er momenteel veel gesprekken hierover plaatsvinden.

Nieuwe beveiliging

Binnen Sony wordt ook gekeken naar wat er bij toekomstige games gedaan kanworden om piraterij te bestrijden. Oudere handhelds zouden eenprobleem kunnen opleveren bij nieuwe beveiligingen. “Vanuit hettechnologische oogpunt moet het echter minder makkelijk worden omte frauderen”, stelt Dille.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou