"Als je kijkt naar het type consument dat momenteel mobiele games speelt, dan is dat iemand die houdt van kleine games om de tijd te doden en dat is iemand die nog niet naar de grotere, rijkere, diepere ervaringen getrokken wordt die echte handheld gaming biedt", aldus Koller.

"Dat hebben we zeker gezien op de PSP, en ik weet dat Nintendo het waarschijnlijk heeft beaamd voor zijn eigen producten, maar nu we naar de PlayStation Vita gaan, kan ik je zeggen dat toen we een paar jaar geleden naar dat product en de marktkansen gingen kijken, we een hele sterke doelgroep voor die diepere, rijkere spelcomputerervaringen zagen."

Koller gelooft dat de Vita echt een andere ervaring kan bieden dan mobiele telefoons en tablets. Hij gelooft dat dat verschil er nog wel drie tot vijf jaar zal zijn. "Je zult zien dat veel van de huidige mobiele telefoon- en tablet-gamers over zullen stappen naar de Vita, daar zijn we van overtuigd."

Kritiek

De PS Vita heeft uit verschillende hoeken veel kritiek gehad, omdat veel mensen twijfelen aan de vraag naar dure handheld-apparaten in een markt waar veel mensen gamen op hun mobiele telefoon en tablet. Onder ander John Carmack, maker van games als Doom, Quake en Rage, denkt dat de Vita bij zijn release grafisch ongeveer net zo krachtig zal zijn als mobiele telefoons. Over twee jaar zal het apparaat zelfs flink achterlopen, zo denkt hij.