Sony en Tencent kopen aandelen FromSoftware voor ruim 260 miljoen euro

Sony en Tencent kopen aandelen FromSoftware voor ruim 260 miljoen euro

Sony en Tencent kopen een minderheidsaandeel van Elden Ring-ontwikkelaar FromSoftware. Samen bezitten ze nu 30 procent van de aandelen van de studio.

Dat maakt Kadokawa Corp, het moederbedrijf van FromSoftware, bekend (via Reuters). Na de aankoop, waar 263,3 miljoen euro mee gemoeid gaat, bezit Tencent Holdings Ltd 16,25 procent van de aandelen van FromSoftware. Sony heeft 14,09 procent van de aandelen in handen.

De overige aandelen (69,66 procent) zijn nog in handen van de Japanse conglomeraat Kadokawa. Sony en Tencent zijn ook in bezit van aandelen van Kadokawa.

In een statement meldt Kadokawa dat “de verbetering van mogelijkheden voor het maken, ontwikkelen en uitgeven van game-IP’s” de hoogste prioriteit heeft en daarom is besloten om een minderheidsaandeel van FromSoftware te verkopen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

zie nu zomaar deze games ex worden voor ps, sinds ze dus in beide aandelen hebben.

0

@hulstpower Waarom?

0
test

@Ocat dat staat er toch waarom, omdat sony in beide bedrijven aandelen heeft. En dat ik zeg ik zie het zomaar gebeuren zegt niet dat het gebeurt.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@coola ik zeg niet het gaat gebeureb maar zie het wel voor dat het zo kan

0
test

@coola mee eens is niet zo sat sony hey voor niks zal krijgen, en tencent bezit misschien meet in studio sony heeft ook in moeder bedrijf. Ik sluit het niet uit

0
test

@coola ik kan me wel voorstellen dat de games van hun nu bijvoorbeeld niet meer op game pass komen en alleen op PS plus. Maar het zal inderdaad multi platform blijven.

0
test

@hulstpower Denk niet dat het zo werkt aangezien het een minderheidsaandeel is. Overigens lijkt mij een Bloodborne 2 geen straf! :-)

0
test

@AGxKiiNG bedoel niet dat sony het nu bepaalt, maar ze doen dit ook niet voor niks dusik verwacht games sneller exclusive worden voor ps dan xbox. Kan ook timed worden tijd zal het leten

0
test

Kun je met een minderheidsaandeel IPs opeisen dan ?

0
test

@xeros Dat niet, maar er gaat (in theorie) door de verkoop meer geld naar die IP's, waardoor ze beter kunnen worden uitgewerkt en (in theorie) uiteindelijk weer meer geld opleveren.

0
test

@xeros dat niet maar je kan wel makkelijker een deal maken. Omdst je in studio aandelen hebt en moeder bedrijf ook.

0

Aanbevolen voor jou