Sony en Spotify starten nieuwe muziekdienst Playstation Music | Gamer.nl

Sony en Spotify starten nieuwe muziekdienst Playstation Music | Gamer.nl

De MSI GT72 2PE Dominator Pro is een compleet pakket van goede hardware. De bijgeleverde extra’s zijn welkom en recente games draaien naar tevredenheid. De effectieve, maar luide koeling maken een nauwsluitende headset verplicht. De laptop is te zwaar om comfortabel mee te nemen. Door die gebrekkige mobiliteit is de GT72 alleen geschikt voor een select gezelschap dat er bakken met geld voor over heeft om per se geen desktop te halen.

Door de samenwerking krijgen 64 miljoen actieve Playstation-gebruikers toegang tot de muziekcollectie van Spotify. Playstation Music wordt een nieuwe muziekstreamingdienst die is gebouwd op het aanbod van Spotify. De dienst wordt vanaf de lente van 2015 uitgerold in 41 landen, waaronder Nederland en België, en is in eerste instantie alleen te gebruiken op alle Playstation-consoles en Xperia-smartphones en -tablets.

Playstation-bezitters kunnen hun account koppelen aan Spotify, waardoor het gemakkelijker wordt om een premium-account bij de muziekstreamingdienst aan te schaffen. De gratis en betaalde versie van Spotify komen binnen Playstation Music beschikbaar. Ook wordt het mogelijk om muziekafspeellijsten tijdens het gamen af te spelen. De huidige Music Unlimited-service van Sony is vanaf 29 maart van dit jaar niet meer beschikbaar.

Uitgebreid

"Consumenten verwachten een uitgebreid entertainmentaanbod van Sony. Muziek is daar een belangrijk onderdeel van. We willen met Playstation Music de miljoenen gebruikers van Playstation Network over de hele wereld een indrukwekkende muziekervaring geven”, aldus Sony-ceo Andrew House.

"We zijn vereerd om samen te werken met Sony en Playstation om gamers wereldwijd een geweldige muziekervaring te geven", zegt Daniel Ek, ceo en oprichter van Spotify. "Als gamer en gebruiker van een Playstation 4 verheug ik me erop dat ik mijn eigen soundtrack kan maken als ik later dit jaar FIFA 16 speel."

Door NUtech.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou