Microsoft en Sony gaan samenwerking aan op gebied van cloud gaming

Microsoft en Sony gaan samenwerking aan op gebied van cloud gaming

Microsoft en Sony gaan een href="https://news.microsoft.com/2019/05/16/sony-and-microsoft-to-explore-strategic-partnership/" rel="noopener noreferrer" target="_blank"><b>strategisch partnerschap</b></a> aan op het gebied van cloud gaming en kunstmatige intelligentie.

De twee bedrijven 'verkennen de gezamenlijke ontwikkeling van toekomstige cloud-opties in Microsofts Azure om hun game- en contentstreamingdiensten te ondersteunen.' Daarbij noemt Microsoft expliciet dat er ook wordt gekeken naar het huidige gebruik van Microsofts Azure-datacenters voor Sony's streamingdiensten, beter bekend als PlayStation Now.

Sony en Microsoft hebben met de zeer opmerkelijke samenwerking het doel voor ogen om entertainment op basis van streaming wereldwijd verder te helpen. Ontwikkelplatformen voor contentmakers zouden daarbij ook verder kunnen groeien.

Behalve cloud gaming maakt kunstmatige intelligentie ook onderdeel uit van de samenwerking. Volgens Sony-CEO Kenichiro Yoshida en Microsoft-CEO Satya Nadella vormen Sony's geavanceerde sensoren en Microsofts Azure-technologie de basis van vooruitstrevende kunstmatige intelligentie voor 'gebruiksvriendelijke consumentenproducten'.

Sony zet in op cloud gaming

Hoewel PlayStation Now al langer beschikbaar is, heeft Microsoft met haar wijdverspreide datacenters en verrijkende kennis op het gebied van cloud-techologie een sterke positie in de game-industrie. Het partnerschap betekent mogelijk dus een grote stap voor cloud gaming op Sony's platform, dat Microsoft deze consolegeneratie ver achter zich liet.

"Sony is altijd al een leider op zowel het gebied van entertainment als technologie geweest en de samenwerking die we vandaag hebben aangekondigd bouwt voort op die basis", aldus Nadella. "Ons partnerschap brengt de kracht van Azure en Azure AI naar Sony om nieuwe game- en entertainment-ervaringen te bieden voor klanten."

Behalve een zeer strategische zet van Sony is de samenwerking mogelijk ook een middel voor Microsoft om zich te wapenen tegen Google, dat later dit jaar Google Stadia lanceert. De vergaande integratie van Stadia in YouTube, Chrome, Android en andere zeer grote Google-diensten vormt mogelijk een bedreiging voor Microsoft.

Microsoft xCloud

E3 2019

Mogelijk duurt het nog even voordat de samenwerking z'n vruchten afwerpt, maar zeer waarschijnlijk toont Microsoft binnenkort wel meer van Project xCloud. De streamingdienst belooft Microsoft-games middels de cloud naar alle platformen met een scherm te brengen. Verwacht wordt dat Microsoft een cloud-versie van Xbox Game Pass biedt, zodat gamers een uitgebreide catalogus hebben om te streamen, vergelijkbaar met Netflix.

Houd Gamer.nl in de gaten voor meer nieuws over Project xCloud op E3 2019.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@denver het is niet te lezen idd.. Laat staan begrijpen.:)

0
test

@denver Whoops, daar stonden twee woorden te veel inderdaad :)

0
test

Google en Netflix staan dit jaar op de E3. Het is alsof ze zich bedreigd voelen...

0

@NrFive Netflix gaat alleen wat vertellen over het overzetten van games naar hun Interactieve series. En volgens mij was Google er in 2017 ook bij, dus dat zegt ook niet veel. Lijkt me, zoals het artikel al aangeeft, eerder dat deze strategische alliantie ontstaan is als het gevolg van Stadia.

0
test

Uiteindelijk is de consument de lachende 3de

0

@Quintex Dat denk ik ook. Google is ook een rukbedrijf, het verstoort iedere markt volledig. Al hun diensten hebben maar een doel en dat is data vergaren. Nee dank je daar doe ik niet aan mee.Verder heeft Google er ook een handje van een dienst heel makkelijk te killen als het niet genoeg oplevert.

0
test

Stadia is toch Google? @Quintex En geruchten gaan dat Netflix wilt gaan richting de Detroit / Beyond Two Souls achtige spellen. (Dus interactief inderdaad, maar stapje verder) Het is ook een strategische alliantie, maar voor m’n gevoel wel een reactie doordat deze partijen zich die kant op bewegen.

0

Aanbevolen voor jou