De prijs van de PlayStation 3 van 299 euro en de verwachte prijsdaling van de Xbox 360 Elite naar datzelfde prijspeil zullen voorlopig niet veranderen, denk Divnich. "Het is mogelijk dat de spelcomputers over 12 maanden de 250 dollar bereiken, maar dat zal de laagste prijs zijn in de komende twee jaar. [...] Zowel Sony als Microsoft gedragen zich als boksers in de twaalfde ronde, zo financieel uitgeput."

Volgens Divnich zullen de platformhouders zich meer gaan richten op het leveren van verschillende producten en diensten, om de waarde van hun spelcomputers te verhogen.

Prijsverlaging

Volgens Colin Sebastian, van Lazard Capital Markets, komt Sony's prijsverlaging erg laat, maar is het een belangrijke stap. "Het helpt bij het beperken van verder verlies van het marktaandeel." Sebastian verwacht dat Sony volgende week begint met speciale aanbiedingen om de spelcomputer binnen het bereik van de financieel verzwakte consument te krijgen.

Doug Creutz van Cowan and Company denk dat de prijsdaling een positief effect zal hebben voor Sony, maar denkt niet dat dat effect zo belangrijk zal zijn als de prijsverlagingen voor de PlayStation 2 tijdens de strijd tussen die spelcomputer en de Xbox en GameCube. De reden hiervoor is dat er simpelweg al een ander apparaat verkrijgbaar is voor 299 euro die het hardcore gamerspubliek bedient, de Xbox 360.