Sony en LG sluiten overeenkomst in patent-zaak | Gamer.nl

Sony en LG sluiten overeenkomst in patent-zaak | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Sony en LG hebben een regeling getroffen waarbij de twee partijen een aantal licenties aan elkaar verlenen. De geschonden patenten zouden betrekking hebben op onder meer de PlayStation 3 van Sony en de smartphones van LG. LG claimde dat Sony onrechtmatig gebruikmaakte van een door LG gepatendeerde blu-raytechnologie.

Het conflict tu en Sony en LG zorgde er in maart van dit jaar voor dat een zending PlayStation 3-consoles in Nederland in beslag werd genomen. Het ging daarbij om 225.000 PS3's uit Sony's distributiecentrum in Tilburg en nog 75.000 die in Schiphol en de Rotterdamse haven lagen opgeslagen. De consoles mochten tijdelijk niet verkocht worden in Europa, een besli ing die later in een door Sony gewonnen kort geding terug werd gedraaid. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou