Na Google en Sony zijn The Walt Disney Company en automerk BMW de meest gerespecteerde bedrijven ter wereld. Het onderzoek is eerst landelijk in 32 verschillende landen gehouden en hieruit zijn de meest gerespecteerde bedrijven per land gekozen. De 600 grootste bedrijven van heel de wereld deden mee aan dit onderzoek. Aan elk bedrijf werd gemiddeld 3.360 keer een cijfer gegeven door mensen uit 24 verschillende landen. In totaal werden er 181.000 cijfers uitgedeeld. Uiteindelijk werden de 28 hoogst beoordeelde bedrijven gekozen om in de lijst van meest gerespecteerde bedrijven te staan.

Per regio

Reputation Institute heeft ook gekeken naar de meest gerespecteerde bedrijven per regio. In elke regio wordt een ander bedrijf meer gerespecteerd: The Walt Disney Company in Azië, Sony in Centraal Europa, Google in Noord-Europa, Johnson & Johnson in Noord-Amerika en Nestle in Centraal en Zuid Amerika.

Reputation Institute is één van de grootste bedrijven die zich bezig houdt met de reputaties van bedrijven. Het bedrijf zit in dertig verschillende landen en helpt bedrijven te werken aan hun reputatie om zo betere relaties op te bouwen met aandeelhouders.