Sony doet kleine aanpassingen aan Move-controllers en PS4 Pro | Gamer.nl

Sony doet kleine aanpassingen aan Move-controllers en PS4 Pro | Gamer.nl

Sony heeft aangekondigd dat er een reeks kleine veranderingen aan de PlayStation Move-controller gedaan worden. PlayStation 4 Pro krijgt daarnaast verwaarloosbare aanpassingen aan de hardware.

De meest opvallende veranderingen aan de Move-controller is dat er overgegaan wordt naar een Micro USB-aansluiting voor het opladen van de controller, net zoals de DualShock 4-controller.

Ook wordt de grootte van de batterij veranderd. Zo maakt de originele PlayStation Move-controller gebruik van een 1380 mAh-batterij, terwijl de nieuwe gebruik zal maken van een enkele 1900mAh-accu. Hierdoor is het aannemelijk dat de Move-controllers een nog langere batterijduur zullen hebben dan voorheen.

Daarnaast worden kleine aanpa ingen gedaan aan de PlayStation 4 Pro. Het gaat hier om verwaarloosbare veranderingen aan de hardware, die de prestatie en het uiterlijk van het apparaat niet veranderen. Het modelnummer gaat hiermee van CUH-7000 naar CUH-7100. Sony wil duidelijk maken dat het bij zowel de console als de Move-controller niet gaat om een upgrade, maar om een herziening van de oudere versies van de hardware.

Eerder werd het nieuwe model van PlayStation VR aangekondigd die beschikt over een proce ing unit waardoor het mogelijk is om HDR-signalen naar de televisie te zien.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou