Sony-CEO Yoshida: 'Consolemarkt is een niche'

Sony-CEO Yoshida: 'Consolemarkt is een niche'

De CEO van Sony praat over de toekomst van de game-industrie en de rol van consoles hierin. Ook wordt er dieper ingegaan op de aangekondigde samenwerking met Microsoft.

Kenichiro Yoshida, de voorzitter en directeur van Sony, gaf tijdens de Investors Relations Day van het bedrijf antwoord op een aantal vragen. Wanneer het gaat over de toekomst van de game-industrie, zegt Yoshida dat Sony vooral belang blijft hechten aan de meeslependheid en de ervaring van spelers. De consolemarkt is hier volgens Yoshida slechts een klein onderdeel van.

"Als je naar de gehele game-industrie kijkt, is de consolemarkt geen grote markt, maar meer een niche. Om deze reden zien we de console voorlopig als iets dat computerfunctionaliteiten naar de gebruikers brengt, maar zijn we tegelijkertijd bezig met de steeds beter wordende technologie van streamingdiensten", aldus Yoshida.

Ook de recent aangekondigde samenwerking met Microsoft op het gebied van cloud gaming kwam aan bod in de presentatie. De ontwikkeling van cloud- en streamingdiensten moet nog volwassen worden, maar het is volgens Yoshida nog moeilijk om te zien welke kant deze trends opgaan. Zo zijn de vertraging van het netwerk en de locatie van de servers ingewikkelde problemen. Ook de voor- en nadelen van verschillende verdienmodellen van een streamingdienst moeten worden overwogen.

Yoshida vertelt dat Sony een Memorandum van overeenstemming heeft getekend met Microsoft, waarin de gezamenlijke voornemens van de twee partijen nu zijn vastgelegd. "Op het gebied van technologie en diensten, zijn er veel aspecten waar we samen met Microsoft naar willen kijken", aldus Yoshida.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

"Als je naar de gehele game-industrie kijkt, is de consolemarkt geen grote markt, maar meer een niche." Dit is een rare bewering als gezien de vele miljarden die jaarlijks worden verdient aan de console games, services, en (rand)apparatuur. Als hij dit over de PV markt zei, dan gaf ik hem gelijk, maar niet nu over de consoles en hopelijk blijft dat zo, want ik heb totaal niks met cloudgamen gezien de consumenten daarbij veel nadelen gaan ondervinden.

0
test

@StormFox Inderdaad. GTA V is lucratiever dan welke film ook, dus kan je toch moeilijk van een niche spreken.

0
test

Als je kijkt naar alles op een hoop, dus ook mobiel, is het aantal units consoles inderdaad kleiner. Maar de consumenten die een console bezitten geven er wel meer aan uit dan de gemiddelde app consument. Wat ze willen met streaming, is de drempel wegnemen voor de app consumenten, zodat ze meer geld aan micro aankopen kunnen verdienen.

0
test

@Krytuun hmmm pokemon Go doet het volgens mij qua uitgaven prima. Het zal gemiddeld per consument minder zijn dan de console spelers (misschien ook niet) maar het totaal is meer.....en dat is wat ze willen, meer geld in totaal.

0
test

@Derper Pokemon Go graait idd veel geld binnen, kosten/baten bij die game is inderdaad veel lucratiever.

0
test

@Krytuun Die gemiddelde app consument die minder geld uitgeeft dan een console consument is wel de situatie hier in t westen. In Japan, waar de beste man zelf vandaan komt is dit radicaal anders. Daar is de mobiele markt qua gaming vele malen groter.

0
test

@darkmanwls Ja, dat vergeet is soms. Ik betrek dit soort dingen vaak op mijn belevingswereld. Ik ken maar weinig mensen die dedicated app games ondersteunen met zakken geld. De Aziatische markt is inderdaad vol gepropt met apps en microtransacties. Dit soort statements van Yoshida geven eigenlijk maar weer aan dat "onze hobby" gewoon om kei harde knaken gaat. Natuurlijk vinden de developers het wel leuk om een product te maken dat grafisch, muzikaal, verhaal, en gameplay perfect is. Maar als uitgevers zien dat er meer geld verdiend kan worden met knikkers verkopen, is hun loyaliteit naar ons ook niks meer waard.

0

Aanbevolen voor jou