Sony dient patent in voor cross-platform nft's

Sony dient patent in voor cross-platform nft's

Sony Interactive Entertainment heeft een patent ingediend voor een systeem dat het mogelijk maakt om nft's cross-platform te verhandelen.

Het patent werd vorig jaar ingediend en is afgelopen donderdag gepubliceerd (via VGC). Volgens het patent zijn huidige systemen "technologisch onvoldoende om nft's in verschillende games en op verschillende platformen te gebruiken".

Het nieuwe systeem zou het mogelijk maken om gekochte nft's in de vorm van bijvoorbeeld een skin in een game bruikbaar te maken in verschillende games en zelfs op andere platformen. Deze zouden dan ook verhandelbaar zijn. Het patent maakt ook duidelijk dat bijvoorbeeld het als eerste verslaan van een eindbaas een nft zou kunnen opleveren. Ook zouden er nft's komen die zijn gekoppeld aan levels, scores en andere punten.

Dat een bedrijf een dergelijk patent aanvraagt, wil niet zeggen dat het idee ook daadwerkelijk tot leven komt. Sony heeft officieel nog geen plannen omtrent nft's aangekondigd. Bij de aankondiging van diens loyaliteitsprogramma PlayStation Stars benadrukte het bedrijf zelfs dat de te verdienen beloningen geen nft's zijn.

Er is veel controverse rondom nft's, onder andere vanwege de effecten op stroomverbruik en discussies over de eigenlijke waarde van de virtuele verzamelitems. Diverse gamebedrijven die in eerste instantie nft's in hun games wilden verwerken, zijn daar later op teruggekomen na negatieve feedback van fans.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

*zucht* Ik zou echt blij zijn als er nooit meer nieuws over NFT's zou komen. Nou ja, behalve dan het nieuws dat NFT's verleden tijd zijn.

0

@Wildfire Helemaal mee eens

0

Aanbevolen voor jou