Sony: 'Demon's Souls niet wereldwijd uitgeven was een fout' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Sony liet weten spijt te hebben van de keuze Demon's Souls niet wereldwijd te publiceren. "Dat was een fout. De game had uit moeten komen als een Sony-titel."

Nadat Sony Demon's Souls uit had gegeven in Japan zag het bedrijf geen heil in het uitbrengen van het spel in het westen. Volgens Kim dacht men dat de game de consument in de Verenigde Staten en Europa niet aan zou spreken. Uitgever Atlus kocht vervolgens de rechten van het spel en gaf het uit in de Verenigde Staten, waar het in korte tijd een kwart miljoen exemplaren verkocht. De game is in Europa vooralsnog niet uitgekomen.

In Demon's Souls voor de PlayStation 3 maken spelers gebruik van een speciaal systeem waarbij spelers de werelden van hun vrienden kunnen betreden. Ook kunnen ze in hun eigen wereld hints achterlaten voor anderen en is het mogelijk om de dood van een ander af te spelen zodat dezelfde fout voor andere spelers voorkomen kan worden. Daarnaast is het ook mogelijk om andere werelden 'binnen te vallen' om daar chaos te veroorzaken.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou