Sony deelt per ongeluk aantal spelers voor alle PlayStation 4-games | Gamer.nl

Sony deelt per ongeluk aantal spelers voor alle PlayStation 4-games | Gamer.nl

Sony heeft mogelijk het aantal spelers voor elke PlayStation 4-game per ongeluk gedeeld. Het aantal spelers van een PS4-game kan berekend worden met een simpele rekensom.

In de nieuwe 'my PS4 Life'-videofunctie kunnen individuele spelers op de PlayStation 4 opvallende statistieken zien van hun profiel, zoals de eerste game die de speler speelde op de console. Eén van deze statistieken betreft de meest zeldzame trofee die de speler in kwestie heeft behaald in alle PS4- games. Met het tonen van de trofee wordt weergegeven hoeveel andere spelers deze trofee hebben behaald.

Opvallend is dat elke speler op de PlayStation 4 toegang heeft tot de trofeelijst waarop te zien is hoeveel procent van de spelers specifieke trofeeën hebben behaald.

33.764 behaalde de 'Photo Bomber'-trofee in Fallout 76

Op Reddit gebruikt 'gamstat' de trofee 'Photo Bomber' uit Fallout 76 als voorbeeld. Met deze trofee wordt weergegeven dat in totaal 33.764 spelers deze trofee hebben behaald. Op Playstation is vervolgens te zien dat 8,3 procent van alle spelers deze trofee hebben behaald. Met deze cijfers is te achterhalen hoeveel spelers de game, in dit geval Fallout 76, op het platform heeft: 33.764 * 100% / 8,3%= 406.795. Met deze rekensom is bij de meeste PS4-games te achterhalen hoeveel spelers de game spelen.

Gamstat benadrukt dat deze formule niet toegepast kan worden op zeer lage percentages, omdat het dan geen goede schatting is voor het totaal aantal spelers. Ondertu en heeft de gebruiker op een website voor 60 games het aantal spelers vermeld.

Deze cijfers kunnen als indicatie dienen voor het succes van de game en diens ontwikkelaar. Zo is op de betreffende website te zien dat er tientallen miljoenen spelers wereldwijd Fifa-games bezitten, terwijl Fallout 76 'slechts' 407.000 spelers heeft.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou