"We willen dit nogmaals benadrukken gezien de toenemende veronderstellingen over creditcardinformatie die illegaal zou worden gebruikt", vertelt Seybold. "In een verslag werd aangegeven dat een groep geprobeerd heeft om miljoenen creditcardnummers terug te verkopen aan Sony. Voor zover ik weet is het niet waar dat er een lijst met creditcardgegevens circuleert of dat Sony de mogelijkheid is geboden om deze lijst te kopen."

Ook benadrukt Seybold dat de PlayStation Network-wachtwoorden van gebruikers veilig zijn, ondanks dat deze niet waren versleuteld. "De wachtwoorden die we hebben opgeslagen waren niet versleuteld, maar werden wel omgevormd door een cryptographic hash-functie", legt Seybold uit. "Er is een verschil tussen de twee types van beveiliging, daarom zeggen we dat de wachtwoorden niet 'versleuteld zijn'. Maar ik wil wel benadrukken dat de wachtwoorden niet als tekst in onze database staan." 

Soorten beveiliging

Wanneer tekst, zoals een wachtwoord, wordt versleuteld met een encryptiecode, kan deze worden ontcijferd als de sleutel bekend is. Dat is niet direct mogelijk met de beveiliging die Sony heeft gebruikt. Dat houdt in dat de beveiliging eerst gekraakt moet worden, alvorens de wachtwoorden gebruikt kunnen worden. Hoe moeilijk het is om de beveiliging te kraken, is afhankelijk van hoe Sony cryptographic hash heeft toegepast. Overigens is het gebruikelijk dat wachtwoorden met deze techniek beveiligd worden.