PSN was tijdens de kerstdagen grotendeels onbereikbaar, de online dienst bezweek onder aanhoudende DDoS-aanvallen. Om klanten tegemoet te komen, biedt het bedrijf hen vijf dagen gratis lidmaatschap van Playstation Plus aan, de betaalde online service voor Playstation 3, PS4 en PS Vita.

Het gratis lidmaatschap geldt enkel voor bestaande leden, zowel de vaste abonnees als mensen die een proeflidmaatschap hadden lopen op 25 december. Wanneer de gratis periode precies ingaat, is nog niet bekend.

Korting

Bovendien belooft Sony deze maand nog een kortingsactie te houden. Daarbij krijgen alle leden van PSN, ook de niet betalende, een eenmalige korting van tien procent op de totale prijs van hun aanschaf. Er zit daarbij geen limiet op de hoeveelheid games en content die zij met korting kunnen kopen, de tien procent gaat van het totaalbedrag af.

De DDoS-aanvallen op Sony's PSN en Microsofts Xbox Live begonnen op kerstavond Amerikaanse tijd. Als gevolg hiervan was vooral PSN lang onbereikbaar, Xbox Live kwam de dag erna weer gedeeltelijk online. De aanvallen bleken een promotiestunt van de groepering Lizard Squad, die kort na de kerst een betaalde dienst lanceerde waarmee klanten hun eigen DDoS-aanvallen in kunnen kopen. Verschillende vermeende leden van de groepering zijn inmiddels opgepakt.

Door NUtech.