Sony claimt genoeg materialen te hebben om verkoopdoel PS5 te behalen

Sony claimt genoeg materialen te hebben om verkoopdoel PS5 te behalen

Sony zou genoeg materialen hebben vergaard om genoeg exemplaren van de PlayStation 5 te produceren en diens verkoopdoel voor dit fiscale jaar te halen.

Dat laat cfo Hiroki Totoki aan investeerders weten als onderdeel van de bekendmaking van de financiële kwartaalcijfers van het bedrijf. Sony wil dit fiscale jaar, dat eindigt op 31 maart 2022, in totaal 14,8 miljoen exemplaren van de console verschepen. Dat moet ondanks het wereldwijde tekort aan halfgeleiders lukken. 

"Het tekort aan halfgeleiders heeft invloed op allerlei gebieden. Dankzij verschillende maatregelen hebben we actie ondernomen", zo meldt Totoki. "We hebben een hoeveelheid chips weten veilig te stellen om het doel van het aantal verkochte exemplaren voor dit jaar te behalen. We maken ons niet druk over het tekort aan halfgeleiders."

Ondanks de opmerking van de cfo, is er wereldwijd nog altijd een tekort aan PlayStation 5-systemen. Nieuwe leveringen zijn binnen minuten uitverkocht en diverse winkels houden lotingen om te bepalen wie een PlayStation 5 mag kopen. 

Inmiddels zijn er wereldwijd 10,1 miljoen exemplaren van de PlayStation 5 verscheept, zo meldt Sony. Van de PlayStation 4 zijn er 116,4 miljoen exemplaren verscheept. In het afgelopen kwartaal, dat op 30 juni eindigde, zijn er 2,3 miljoen PS5-exemplaren en 500.000 PS4-exemplaren verscheept. Van de PS4 werden er in dezelfde periode vorig jaar nog 1,9 miljoen exemplaren verscheept. Die daling wordt vooral toegerekend aan de komst van de PS5. Sinds 30 juni 2021 zijn er daarnaast 46,3 miljoen PlayStation Plus-leden.

Sony's software- en netwerkomzet is het afgelopen kwartaal met vijftien procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf wijt dit voornamelijk aan het feit dat in dezelfde periode vorig jaar meer mensen thuis zaten in verband met het coronavirus, alsmede de release van The Last of Us: Part 2 in juni 2020. Desalniettemin heeft de verkoop van games als Ratchet and Clank: Rift Apart en MLB The Show 21 de verwachtingen van Sony overtroffen. Wat laatstgenoemde titel betreft, wordt specifiek het feit dat de game op andere platforms is verschenen aangeduid als een mogelijke reden hiervoor.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Heb 'm eind vorige week eindelijk bij de MediaMarkt kunnen bestellen. Zeer blij mee. Was even een middagje F5 rammen best waard. De PU Voorraadchecker helpt echt!

0

@Witty1889 : gefeliciteerd! Je klinkt als een legitieme koper. Goed gedaan. Ik hoop ook zo ding aan te kunnen schaffen, maar ik zou ook heel blij zijn met een xbox x. Het is de vraag welke ik als eerste kan aanschaffen, dat wordt dan mijn console voor deze generatie :-)

0

@dakoota Heb zelf nooit getwijfeld. Grote kans dat als Xbox toch behoorlijke exclusives gaat krijgen dat die er gewoon naast komt staan. De laadtijden alleen al waren de aankoop waard trouwens. Plus eindelijk verlost van die stofzuiger die PS4 Pro wordt genoemd.

0

Aanbevolen voor jou