Al eerder bracht Sony zijn PlayStation2's in andere kleuren op de markt. Het ging hier om een beperkte oplage die uitgebracht werden naar aanleiding van de succesvolle verkopen. Op dat moment waren er al 20 miljoen van het speelstation over de toonbank gegaan. Uiteraard waren deze bijzondere PlayStation's wel een stuk duurder dan de originele, maar toch verkochten ze goed.

Dat zal dan ook wel de reden voor Sony zijn om deze actie te herhalen. Ditmaal gaat het niet om een beperkte oplage, maar wel om een duurdere console. In Japan kost de conventionele PlayStation2 ongeveer 193 euro, de gekleurde versies gaan voor 211 euro over de toonbank.The machines, which the company says are being released to mark production hitting 50 million earlier this month, will be available in silver, "sakura" and aqua. Sakura is the Japanese word for cherry blossom and the color is similar to pink, while aqua is a light blue. The silver machine will go on sale from February 13, while the other two will be available from February 20.

Er is nu wel voor andere kleuren gekozen, namelijk zilver, "sakura" (soort roze) en aqua (lichtblauw). Bovenstaand plaatje bevat de eerste gekleurde versies van de PlayStation2. Een niet onbelangrijk detail: helaas zullen deze consoles niet buiten Japan verkrijgbaar zijn voorlopig.