Sony heeft een nieuwe Wipeout game voor de Playstation Portable aangekondigd onder de noemer Wipeout Pulse. In Pulse mogen we 24 nieuwe circuits verwachten, waarin je met nieuwe wapens weer op hoge snelheden over futuristische banen mag racen.

De multiplayer mode van de game is zowel offline als online te spelen en bevat zeven verschillende modi. Qua opbouw van de races is er ook iets veranderd door te toevoeging van 'Mag-Strips". Wanneer je schip op een Mag-Strip komt, blijft het vastgeplakt aan de baan, wat de ontwikkelaars de mogelijkheid geeft om eenvoudig objecten als loopings en verticale banen te creëren. Ook kun je hierbij denken aan het plots maken van een draai.

Ten slotte is het ook mogelijk om tijdens de race je eigen muziek af te spelen door de playlist van de PSP te importeren in de game en foto's te maken van momenten in de game en deze vervolgens online te zetten.

Sony heeft de game al voor september in de planning staan, waarbij de eerste downloadbare content ook al beschikbaar moet zijn tegen die tijd. Een goede vraag is waarom downloadbare content bij de lancering aanwezig moet zijn en niet gewoon in de game zelf zit. Maar hey, het is wel een nieuwe WipEout game!