Sony, Blizzard en anderen aangeklaagd voor patentbreuk | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Paltalk klaagt Sony Computer Entertainment, Activision Blizzard, NCsoft, Turbine, en Jagex aan waarbij de inzet wederom hun "computer-naar-computer synchronisatie-patenten" zijn.

Deze technologie werd al eerder onder licentie gebruikt door de aangeklaagde partijen. Paltalk beweert echter dat onder andere Sony, Activision en Blizzard hierna, zonder licentie, de techniek zijn blijven gebruiken. Om deze reden klaagt Paltalk deze drie partijen voor driemaal het gebruikelijke bedrag aan. Daarnaast eist het bedrijf dat de rechtbank de partijen een verbod oplegt om hun patenten langer te misbruiken.

Schikking

De schikking met Microsoft betrof een bedrag rond de 70 miljoen euro. Hoeveel het bedrijf nu eist van de aangeklaagden is nog niet bekend.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou