Sony werkt hiervoor samen met de beveiligingsservice CSIdentity. Deze biedt onder meer de mogelijkheid tot identiteitsherstel, een veilige online aanmelding en de optie om gebruik te maken van CyberAgent, een internetsurveillance die bijhoudt of er onrechtmatig gebruik wordt gemaakt van de persoonlijke informatievan spelers.

De actie is enkel geldig voor consumenten van 18 jaar of ouder, die al voor 20 april 2011 in het bezit waren van een PSN-account. De mail die Sony stuurde naar deze klanten bevat een code waarmee zij zich op de website van CSIdentity aan kunnen melden voor het gratis lidmaatschap.

PSN-problemen 

Het identiteitbeschermingsprogramma komt naar aanleiding van de hackaanval die halverwege april het PlayStation Network trof. Hierbij werd persoonlijke informatie van miljoenen PlayStation 3- en PSP-gebruikers buitgemaakt. De service ging kort daarna offline en kwam pas anderhalve maand later weer beschikbaar. Gebruikers werden verplicht hun wachtwoord te veranderen, om het risico van misbruik van hun eerdere gegevens zoveel mogelijk uit te sluiten.