Om in aanmerking te komen voor deze actie moet eerst de nieuwe PSP Go geregistreerd worden via het PlayStation Network. Daarna moet de gebruiker de oude PSP met daarin een UMD-schijf verbinden met het PlayStation Network. Vervolgens kan een speciaal PSP Go-thema gedownload worden en wordt automatisch een coupon via e-mail verstuurd om de volledige spellen te downloaden voor de PSP Go.

De coupon kan ingewisseld worden voor drie van de zeventien beschikbare titels, waaronder Killzone: Liberation, LocoRoco, Ratchet & Clank: Size Matters, WipEout Pure en Resistance: Retribution. De actie is geldig vanaf 1 oktober 2009 tot en met 31 maart 2010.

Omruilprogramma

Het is nog niet bekend of dit de definitieve oplossing van Sony is voor mensen die hun oude PSP vervangen en hierdoor geen gebruik meer kunnen maken van hun bestaande UMD-collectie. Een woordvoerder van Sony Amerika heeft aan website Kotaku meegedeeld dat het bedrijf nog kijkt naar een mogelijk omruilprogramma, maar dat dit nog niet mogelijk is om juridische en technische redenen.