Sony bevestigt opstartproblemen PS4 na firmwareupdate | Gamer.nl

Sony bevestigt opstartproblemen PS4 na firmwareupdate | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Sony heeft bevestigd dat de Playstation 4 na de laatste firmwareupdate last heeft van opstartproblemen. Het bedrijf werkt aan een oplo ing. Dat laat Sony weten via een reactie op zijn forum. Door de firmwareupdate heeft de console problemen met het opstarten vanuit de standbymodus, die bij de PlayStation 4 wordt gekenmerkt door de oranje led.

Sony raadt Playstation 4-bezitters die last hebben van de opstartproblemen aan om de console volledig af te sluiten, de stekker uit het stopcontact te halen en drie minuten te wachten. Ook is het mogelijk om de Playstation 4 in de veilige modus op te starten. Dit verwijdert echter wel alle data van het opslaggeheugen.

Naast de opstartproblemen zorgt de laatste firmwareupdate ook voor problemen met de nieuwe Youtube-app, waarbij gebruikers soms geen video's kunnen uploaden of een Google-account kunnen koppelen. Sony zegt dat het werkt aan een oplo ing.

Shareplay-update

De 2.0-update voor de Playstation 4 is sinds dinsdag beschikbaar. De update voegt onder andere de Shareplay-functie aan de console toe, waarmee Playstation 4-bezitters de mogelijkheid krijgen om hun games te delen met online vrienden die niet over de game beschikken.

Door NUtech.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou