Sony bevestigt komst Resume-functie in nieuwe PS4-firmware | Gamer.nl

Sony bevestigt komst Resume-functie in nieuwe PS4-firmware | Gamer.nl

PC PREVIEW - Gamers wennen als geen ander aan nieuwe ontwikkelingen. Een coversysteem is nog niet ge&#239ntroduceerd, of wij verwachten dat alle soortgelijke games minimaal een coversysteem hebben. Hoe raar was het dan ook dat De Sims 4 lanceerde zonder de mogelijkheid om beroepen daadwerkelijk uit te oefenen? De Sims 3 had dit immers ge&#239ntroduceerd met de Ambities-uitbreiding. Het vierde deel gaat dat eindelijk rechttrekken met een eigen beroepenuitbreiding. Wij mochten keihard aan het werk met De Sims 4: Aan het Werk!

Van de aankomende functie werd eerder al melding gemaakt door bètatesters die de nieuwe firmware al aan het testen waren.

Met Suspend/Resume wordt het mogelijk om de PlayStation 4 in de slaapmodus te zetten zonder dat alle applicaties eerst afgesloten moeten worden. Het gevolg is dat spelers bijvoorbeeld hun PS4 halverwege een spel in de Rest-modus kunnen zetten, om een dag later weer precies op dat punt verder te gaan in de game. 

Toegankelijkheid

Firmware 2.50 voegt verder enkele toegankelijkheidsopties toe, zoals de mogelijkheid om de knoppen op de DualShock 4-controller naar eigen inzicht toe te wijzen aan functies. Ook kan het lettertype op de PS4 vergroot worden en is in te stellen dat het apparaat schermtekst standaard hardop voorleest. 

Andere verbeteringen zijn het verhogen van het maximale aantal beelden per seconde in Remote Play en Share Play, respectievelijk het streamen van PS4-games naar de PlayStation Vita of een PS4 van iemand anders. Ook wordt er nu automatisch een screenshot genomen zodra spelers een Trophy behalen, zodat hun prestatie direct vereeuwigd is. 

Wanneer versie 2.5 precies wordt uitgerold, is nog niet bekend. De volledige lijst met toevoegingen is te vinden op de officiële PlayStation Blog.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou