Sony betrok PlayStation-team niet bij deal met Microsoft

Sony betrok PlayStation-team niet bij deal met Microsoft

De samenwerking tussen Sony en Microsoft kwam als een verrassing voor het team van PlayStation. De gaming-divisie van Sony werd namelijk niet betrokken bij de onderhandelingen.

Vorige week werd bekendgemaakt dat Microsoft en Sony een strategisch partnerschap aangaan op het gebied van cloud gaming en kunstmatige intelligentie. Volgens Bloomberg kwam deze aankondiging als een complete verrassing voor het team van PlayStation, dat concurreert met Microsoft in de consolemarkt.

De onderhandelingen tussen Microsoft en Sony begonnen vorig jaar al. Deze onderhandelingen werden gevoerd door het managementteam van Sony in Tokio, grotendeels zonder dat het team van PlayStation hierbij werd betrokken. Het nieuws van de samenwerking kwam dan ook als een verrassing voor medewerkers bij de gaming-divisie van Sony. Volgens anonieme werknemers moest het team zelfs gerustgesteld worden dat de samenwerking geen invloed heeft op de ontwikkeling van de volgende generatie PlayStation-console.

Analisten en strategen zijn van mening dat het een goede keuze was van Sony om te gaan samenwerken met Microsoft. Het steeds sneller wordende internet is een bedreiging voor PlayStation, dat hierdoor wordt gedwongen om samen te werken met de concurrent . De aandelen van Sony stegen een dag na de aankondiging met 9,9 procent, de grootste stijging in anderhalf jaar.

Volgens geruchten heeft nu ook Nintendo plannen om een samenwerking aan te gaan met Microsoft. David Gibson, een insider in de industrie, zegt op Twitter dat Nintendo een eigen streamingdienst wil opzetten in beperkte regio's, met behulp van Microsoft Azure.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou