Nieuws
PlayStation

Sony betrok PlayStation-team niet bij deal met Microsoft

Aankondiging kwam als verrassing voor PlayStation

Geschreven door Ralph van Dodewaard op
De samenwerking tussen Sony en Microsoft kwam als een verrassing voor het team van PlayStation. De gaming-divisie van Sony werd namelijk niet betrokken bij de onderhandelingen.

Vorige week werd bekendgemaakt dat Microsoft en Sony een strategisch partnerschap aangaan op het gebied van cloud gaming en kunstmatige intelligentie. Volgens Bloomberg kwam deze aankondiging als een complete verrassing voor het team van PlayStation, dat concurreert met Microsoft in de consolemarkt.

De onderhandelingen tussen Microsoft en Sony begonnen vorig jaar al. Deze onderhandelingen werden gevoerd door het managementteam van Sony in Tokio, grotendeels zonder dat het team van PlayStation hierbij werd betrokken. Het nieuws van de samenwerking kwam dan ook als een verrassing voor medewerkers bij de gaming-divisie van Sony. Volgens anonieme werknemers moest het team zelfs gerustgesteld worden dat de samenwerking geen invloed heeft op de ontwikkeling van de volgende generatie PlayStation-console.

Analisten en strategen zijn van mening dat het een goede keuze was van Sony om te gaan samenwerken met Microsoft. Het steeds sneller wordende internet is een bedreiging voor PlayStation, dat hierdoor wordt gedwongen om samen te werken met de concurrent . De aandelen van Sony stegen een dag na de aankondiging met 9,9 procent, de grootste stijging in anderhalf jaar.

Volgens geruchten heeft nu ook Nintendo plannen om een samenwerking aan te gaan met Microsoft. David Gibson, een insider in de industrie, zegt op Twitter dat Nintendo een eigen streamingdienst wil opzetten in beperkte regio's, met behulp van Microsoft Azure.

Dit artikel delen:

Lees meer

Rage 2 verkoopt minder fysieke exemplaren dan het eerste deel Blockchain-games nieuwe groeibriljant game-industrie
0

Reacties op: Sony betrok PlayStation-team niet bij deal met Microsoft

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.