Sony brengt exclusieve games ook op andere platforms uit

Sony brengt exclusieve games ook op andere platforms uit

Sony heeft een flink aantal games die exclusief zijn voor de PlayStation. Toch staat het bedrijf open voor het idee om meer titels in de toekomst op pc en mobiel uit te brengen, om zo een groter publiek te bereiken.

Eerder deze maand is de PlayStation 3-klassieker Journey uitgebracht op iOS en vanaf 1 oktober zal Ready Set Heroes beschikbaar zijn voor de pc via de Epic Game Store. Dit zijn de eerste Sony-games voor andere platforms.

Shawn Layden, baas van Sony Worldwide Studios, heeft in een interview met Bloomberg laten weten dat het bedrijf serieus overweegt om Sony Exclusive-spellen beschikbaar te stellen voor een groter publiek. "Natuurlijk blijft de PlayStation prioriteit één, maar dit hoeft niet te betekenen dat er in de toekomst geen titels, afkomstig uit onze eigen studiocollectie, beschikbaar komen voor een groter publiek", zegt Layden.

 

"Natuurlijk hoeven spelers voorlopig niet te verwachten dat God of War beschikbaar wordt in de Epic Games Store", aldus Layden. Zoals eerder vermeld blijven de exclusieve PlayStation-titels cruciaal voor Sony. Uit het gesprek met Bloomberg valt te concluderen dat het vooral over multiplayer-spellen gaat die beschikbaar worden voor mobiele apparaten en de pc. We hebben gezien bij multiplayer-spellen als Fortnite en Apex Legends, dat zulke titels een enorme spelersaanhang oproepen vanwege de brede beschikbaarheid. Ook wanneer spellen in eerste instantie slechts voor consoles bedoeld zijn. Het beschikbaar stellen van spellen voor een groot publiek kan leiden tot een gigantische community en dit lijkt Sony wel interessant te vinden.

Een Xbox-versie van Horizon Zero Dawn of Spider-Man hoeven we niet te verwachten. Sony is voorzichtig met hun exclusieve spellen, maar het idee is er en de eerste stappen lijken te zijn gezet.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Hehe eindelijk beter gaan ze de kant van Xbox op die bijna al hun games op de pc uitbrengen.

0

@TommyVercetti Lijkt me aardig logisch aangezien zowel Xbox als Windows eigendom is van Microsoft. Door bijvoorbeeld Forza Horizon 4 niet uit te brengen op PS4 is Microsoft net zo hard bezig met exclusives, en dat snap ik ook wel. Hoe vervelend het misschien ook is, exclusives uitbrengen is wel de manier om mensen naar jouw platform te trekken. Daarom denk ik ook dat áls Sony dit gaat doen, ze het in zeer beperkte mate gaan doen. Sony heeft momenteel gewoon de beste exclusives. Ze zouden gek zijn om die zomaar op te geven.

0
test

Goede zaak, word tijd voor Sony om wat oudere exclusives los te laten.

0

Aanbevolen voor jou