Nieuws
Sony

Sony brengt exclusieve games ook op andere platforms uit

"Geen God of War op de Epic Game Store"

Geschreven door Cody van den Bogert op
Sony heeft een flink aantal games die exclusief zijn voor de PlayStation. Toch staat het bedrijf open voor het idee om meer titels in de toekomst op pc en mobiel uit te brengen, om zo een groter publiek te bereiken.

Eerder deze maand is de PlayStation 3-klassieker Journey uitgebracht op iOS en vanaf 1 oktober zal Ready Set Heroes beschikbaar zijn voor de pc via de Epic Game Store. Dit zijn de eerste Sony-games voor andere platforms.

Shawn Layden, baas van Sony Worldwide Studios, heeft in een interview met Bloomberg laten weten dat het bedrijf serieus overweegt om Sony Exclusive-spellen beschikbaar te stellen voor een groter publiek. "Natuurlijk blijft de PlayStation prioriteit één, maar dit hoeft niet te betekenen dat er in de toekomst geen titels, afkomstig uit onze eigen studiocollectie, beschikbaar komen voor een groter publiek", zegt Layden.

"Natuurlijk hoeven spelers voorlopig niet te verwachten dat God of War beschikbaar wordt in de Epic Games Store", aldus Layden. Zoals eerder vermeld blijven de exclusieve PlayStation-titels cruciaal voor Sony. Uit het gesprek met Bloomberg valt te concluderen dat het vooral over multiplayer-spellen gaat die beschikbaar worden voor mobiele apparaten en de pc. We hebben gezien bij multiplayer-spellen als Fortnite en Apex Legends, dat zulke titels een enorme spelersaanhang oproepen vanwege de brede beschikbaarheid. Ook wanneer spellen in eerste instantie slechts voor consoles bedoeld zijn. Het beschikbaar stellen van spellen voor een groot publiek kan leiden tot een gigantische community en dit lijkt Sony wel interessant te vinden.

Een Xbox-versie van Horizon Zero Dawn of Spider-Man hoeven we niet te verwachten. Sony is voorzichtig met hun exclusieve spellen, maar het idee is er en de eerste stappen lijken te zijn gezet.

Dit artikel delen:

Lees meer

Microsoft heeft geen plannen voor meer exclusives op andere platformen Met gamestreamdienst Shadow heb je een game-pc op afstand
4

Reacties op: Sony brengt exclusieve games ook op andere platforms uit

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  TommyVercetti

  • 21 augustus 2019 13:42
  Hehe eindelijk beter gaan ze de kant van Xbox op die bijna al hun games op de pc uitbrengen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • tsuurmond@gmail.com

  • 21 augustus 2019 14:05
  @TommyVercetti Lijkt me aardig logisch aangezien zowel Xbox als Windows eigendom is van Microsoft. Door bijvoorbeeld Forza Horizon 4 niet uit te brengen op PS4 is Microsoft net zo hard bezig met exclusives, en dat snap ik ook wel.
  Hoe vervelend het misschien ook is, exclusives uitbrengen is wel de manier om mensen naar jouw platform te trekken. Daarom denk ik ook dat áls Sony dit gaat doen, ze het in zeer beperkte mate gaan doen. Sony heeft momenteel gewoon de beste exclusives. Ze zouden gek zijn om die zomaar op te geven.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Soneh

  • 21 augustus 2019 13:56
  Goede zaak, word tijd voor Sony om wat oudere exclusives los te laten.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • fonsrutte

  • 21 augustus 2019 17:25
  Met deze uitspraak kan ik vrij weinig het is allemaal veel te vaag.
  Zo nu en dan een spelletje naar iOS en Android zet geen zoden aan de dijk.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.