Sony bereidt PlayStation 4-lancering in China voor | Gamer.nl

Sony bereidt PlayStation 4-lancering in China voor | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Volgens de website meldt een document op de website van de China Pilot Free Trade Zone dat Sony vanaf december 200.000 exemplaren van de PlayStation 4 gaat verpakken die bestemd zijn voor verkoop in China. Een woordvoerder van Sony bevestigde dit nieuws, maar meldt wel dat de aantallen kunnen afwijken.

Het is niet bekend wanneer de PlayStation 4 in China lanceert, maar Sony gaf eerder al aan dat het van plan is de nieuwe console in China te lanceren. In China is het sinds eind 2013 toegestaan om consoles te verkopen. Microsoft lanceerde vorige maand de Xbox One in zo'n 4000 Chinese winkels. De console is volgens diverse bronnen in een week tijd meer dan 100.000 keer verkocht.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou