Sony bemachtigt rechten voor Michael Jackson-game | Gamer.nl

Sony bemachtigt rechten voor Michael Jackson-game | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het is voor Sony nu onder meer mogelijk een videogame of film te maken van Michael Jackson met gebruik van zowel uitgebracht als achtergehouden materiaal van de artiest. Sony heeft ook het recht om tu en nu en 2017 tien nieuwe Michael Jackson albums, games en dvd's uit te brengen.

Hoewel het uitbrengen van een Michael Jackson Singstar-game in de lijn der verwachtingen ligt, is het ook mogelijk dat de PlayStation Move wordt gebruikt voor unieke concepten.

Moonwalker

In de jaren '90 hielp Michael Jackson Sega met het maken van Moonwalker, een game gebaseerd op de gelijknamige film met Jackson in de hoofdrol. De game werd uitgebracht als arcadekast en op de MegaDrive en Master System. Er zaten grote verschillen tu en de versie van Moonwalker die op de consoles uitkwam en die in de arcadehallen verscheen. Zo waren de consoleversies side-scrollers gebaseerd op een geëvolueerde Shinobi-engine en was de arcadeversie van de game een shooter gemengd met vechtelementen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou