Sony belooft beveiligingslek PlayStation 3 te dichten | Gamer.nl

Sony belooft beveiligingslek PlayStation 3 te dichten | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het interview met Edge is de eerste officiële reactie van Sony op het feit dat de PlayStation 3 gehackt is, sinds het nieuws naar buiten is gebracht. "We zijn op de hoogte van de situatie en zijn ons aan het verdiepen in de zaak. We zullen de problemen aan de hand van netwerkupdates op gaan lo en. Meer details kunnen we helaas niet geven, omdat het een veiligheidsprobleem betreft", zo laat het bedrijf weten. Een lid van de hackersgroep Overfl0w, die onlangs middels een presentatie liet zien de beveiliging van de console te hebben weten omzeilen, stelt dat er geen weg meer terug is voor Sony en dat de PlayStation 3 definitief gekraakt is.  

Hackers

In de afgelopen maand werd door meerdere hackers- en hackersgroepen het nieuws naar buiten gebracht dat ze de PlayStation 3 gekraakt zouden hebben. De meeste recente hack staat op de naam van Youne Alaoumi, bekend onder zijn gebruikersnaam KaKaRoTo. Hij heeft een tool uitgebracht waarmee eigen firmware gemaakt kan worden.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou