Sony legt uit waarom PlayStation E3 overslaat in 2019

Sony legt uit waarom PlayStation E3 overslaat in 2019

Sony slaat de E3 dit jaar over omdat het bedrijf geen behoefte meer heeft om mee te doen aan het evenement. Ook wordt de cross-play-ondersteuning van de PlayStation 4 besproken in een interview met website Cnet.

In november vorig jaar kondigde Sony aan dat ze de E3 dit jaar overslaan. Er zal geen persconferentie zijn van het bedrijf en ze zijn niet aanwezig op de beursvloer. In plaats hiervan zei Sony te willen experimenteren met nieuwe manieren om fans te verrassen.

In een interview gaat Shawn Layden gaat dieper in op de keuze van Sony om zich terug te trekken uit E3 2019. Layden is de voorzitter van de SIE Worldwide Studios, die toezicht houdt op alle ontwikkelingsteams van Sony. Hij vertelt dat Sony simpelweg niet meer de behoefte heeft om mee te doen aan een evenement zoals de E3. "Juni is tegenwoordig te laat voor retailers om het inkopen van games te discussiëren. Ook verliezen de journalisten hun effect omdat er al 24 uur per dag game-nieuws is. De game-industrie is veranderd, maar de E3 is niet mee veranderd."

Hier bovenop organiseert Sony in februari haar eigen evenement voor retailers en andere partners, Destination Playstation, en heeft het bedrijf besloten om een aantal grote titels uit te brengen over een langere periode. "We hebben een punt bereikt waar juni een maand is waarin we niet veel nieuws te vertellen hebben."

Microsoft ziet de E3 wel nog steeds als een belangrijk evenement en heeft grote plannen dit jaar. Phil Spencer, hoofd van Xbox, zegt dat de toekomst van Xbox daar wordt besproken en dat 2019 een belangrijk jaar wordt voor het bedrijf.

Ook bespreekt Layden de cross-play-ondersteuning van de PlayStation 4. Volgens veel fans loopt Sony nog achter op dit gebied, met alleen Fortnite en Rocket League die beschikken over gedeelde servers tussen de PS4, Xbox One en Nintendo Switch. Layden bevestigt dat PlayStation inderdaad een langzame start heeft gehad, maar dat het nu officieel open staat voor cross-play. "We hebben geleerd van de feedback van onze fans en geven toe dat dit een belangrijke functie is. Onze aanpak op dit gebied is niet de juiste geweest."

Apex Legends-ontwikkelaar Respawn Entertainment is wellicht in gesprek met Sony, aangezien EA heeft aangegeven te kijken naar cross-play-mogelijkheden voor de nieuwe battle royale-game.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Blijf ik toch gek vinden dat playstation niet meedoet... vond juist de onderlinge strijd altijd wel tof... grote naam valt dus wel weg bij het grootste game-event van het jaar

0
test

"In plaats hiervan zei Sony te willen experimenteren met nieuwe manieren om fans te verassen" That's going to hurt... Of zouden ze de fans willen verrassen? ;) Ik vind het wel goed om eens verandering te brengen, E3 voelt wat mij betreft steeds minder bijzonder. We zullen zien of Sony iets leuks kan brengen, tevens vind ik de keuze prima dat als je toch niks groots nieuws gaat aankondigen, je ook niet aanwezig bent.

0

Aanbevolen voor jou