Het bedrijf zou over de het eerste kwartaal van dit fiscale jaar, dat loopt van april tot en met juni, een operationele winst hebben behaald van 264 miljoen euro. Dit is de eerste keer dat het bedrijf winst maakt na twee kwartalen verlies. In hetzelfde kwartaal vorig jaar rapporteerde de hardwaregigant een verlies van 228 miljoen euro.

Doorgevoerde bezuinigingen zouden de belangrijkste reden zijn voor de positieve cijfers. In het vorige fiscale jaar hebben het ontslaan van medewerkers, het sluiten van fabrieken en het over de hele lijn stroomlijnen van de bedrijfsvoering 2,7 miljard euro opgeleverd. Hierdoor kan het bedrijf meer klappen opvangen, zo schrijft Nikkei.

Groeiende vraag

Onder andere digitale camera’s. PC’s en videocamera’s verkopen beter door een groeiende vraag vanuit China. Ook de verkoop van LCD-tv’s ziet een groei en dankzij bezuinigingen is Sony’s mobieletelefoontak ook weer winstgevend. Voor dit najaar heeft het bedrijf hoge verwachtingen van PlayStation Move en wil Sony hoge ogen gooien met de opkomst van 3D op het gebied van film en gaming.