Rothken spant de rechtzaak aan namens de 77 miljoen PSN-leden die mogelijk de dupe zijn geworden van de inbreuk, en noemt het "één van de grootste data-inbreuken aller tijden". De aanklacht, die in California namens ene Kristopher Johns en ander PSN-leden ingediend werd, beschuldigt Sony van "het niet weten te voeren van een fatsoenlijke beveiliging met betrekking tot persoonlijke informatie en financiële data van consumenten."
Schending van vertrouwen
J.R. Parker, mederaadslid van de advocatenfirma, vindt Sony's "schending van het vertrouwen van zijn klanten duizelingwekkend. Sony heeft zijn klanten beloofd dat hun persoonlijke informatie privé gehouden zou worden," aldus Parker. "Je zou denken dat een groot internationaal bedrijf als Sony genoeg beschermende maatregelen zou hebben genomen om de onrechtmatige verspreiding van persoonlijke informatie, inclusief creditcardgegevens, te voorkomen. Blijkbaar heeft Sony deze maatregelen niet getroffen."
De advocatenfirma stuurt met zijn rechtszaak aan op compensatie voor de "extra tijd, moeite en kosten" die het Sony's klanten kostte om hun transacties te controleren en creditcards te vervangen, evenals compensatie voor het onbereikbaar zijn van de PlayStation Network- en Qriosity-diensten.
In overtreding
Volgens de rechtszaak is Sony in overtreding van de Payment Card Industry Data Security Standard, een verzameling algemeen opgestelde regels waaraan alle bedrijven die met creditcardgegevens werken moeten voldoen. Daarnaast wordt volgens de aanklacht ook niet voldaan aan de wettelijke beveiligingstandaarden voor de bescherming van klantgegevens. Tot slot wordt Sony ervan beschuldigd dat het gefaald heeft om aan zijn klanten te communiceren dat zo'n inbreuk wel mogelijk was.
Reacties op: Sony aangeklaagd wegens inbreuk op PSN
Vtek87
bvotje
nightmarenl
nigel94
Hoe goed je je zelf ook beveiligt hoe goed je alles up to date houd.
Hackers verzinnen nieuwe manier zo blijft het altijd door gaan.
Alleen Sony heeft een fout gemaakt waar onder het niet encrypten van persoonlijke gegevens zoals email adressen huis adressen enz.
Gelukkig hebben ze wel de CC gegevens beveiligt.
bvotje
ps3-speedy
GGB
nigel94
Alleen het probleem is als je je echte gegevens heb ingevuld is dat niet zo'n heel erg fijn idee dat mensen die gegevens hebben inclusief je wachtwoord.
Gelukkig kan je dat weer gauw veranderen op website's en of andere dingen.
Maar het is niet zo'n heel fijn idee.
En dit wens je geen enkel bedrijf toe.
Mewhywhy
SuCCeSSoR
De enige reden waarom ze ervoor kiezen om Sony aan te klagen is weer om de centen. Bij de hackers valt niks te halen. De verkeerde wordt hier aangeklaagd.
Stelletje losers daar aan de andere kant van de vijver.
Hybr1d
Zowat alle grote bedrijven moeten zeer regelmatig dit soort aanvallen afweren. Niet alleen Sony, maar ook Microsoft, Oracle, Shell, Philips en ga zo maar door. Op de schaal waar we het nu over hebben moet je genoeg resources inzetten om ervoor te zorgen dat dit soort shit niet kan gebeuren, en als het gebeurt dat het een klein lek betreft. Dit is onacceptabel, en daar worden ze ook voor aangeklaagd; nalatigheid.
nigel94
Elk bedrijf kan dit overkomen hoe goed je je netwerken beveiligt.
Ze zullen er altijd wel inkomen vroeg of laat.
zandmannetje
nigel94
Waarsschijnlijk zullen de leden van PSN een gratis item krijgen geen idee wat voor.
En de PSN plus leden zullen hun dagen wel terug krijgen.
Want tja hun houden dat geld natuurlijk voor hun zelf.
Sohopunk
bvotje
nigel94
En natuurlijk horen ze dit soort aanvallen af te kunnen weren.
Maar die hackers blijven door zoeken tot ze maar 1 klein mini lekje vinden.
En die lekjes horen er niet te zijn maar ze blijven ontstaan.
Zodra ze iets horen van een nieuwe beveiligings update zitten ze al klaar hoor achter hun pctje.
Beano
nigel94
Alleen over de CC gegevens zijn nog geen aanwijzingen gevonden maar Sony sluit dit niet uit.
nigel94
Hadden ze toch maar wat meer geld gestoken in de beveiliging maar ja makkelijker gezegd dan gedaan.