'Sons of the Forest vier keer groter dan voorganger'

'Sons of the Forest vier keer groter dan voorganger'

Survivalgame Sons of the Forest is volgens ontwikkelaar Endnight Games vier keer zo groot als diens voorganger.

Dat vertelt de ontwikkelaar in gesprek met Gamesradar. “De wereld is ongeveer vier keer zo groot als die van The Forest, maar alles is deze keer gedetailleerder, met meer variatie in planten en bomen”, vertelt het team van Endnight Games. “Wanneer je items maakt, bijvoorbeeld een molotovcocktail, zie je echt dat de speler een stuk stof pakt en dat in een fles wodka stopt. We wilden dat dit voelde als de ultieme kampeersimulator en een angstaanjagende horror-survivalgame."

Ook de kunstmatige intelligentie moet flink worden verbeterd.  “We wilden het naar een hoger niveau tillen. We hebben een geheel nieuw systeem voor kunstmatige intelligentie, dat een aantal echt interessante en griezelige ontmoetingen mogelijk maakt.”

Spelers krijgen ook een nieuw hulpmiddel om te overleven in de wereld van Sons of the Forest. “We hebben deze keer een 3D-printer geïntroduceerd, waarmee spelers verschillende items kunnen printen om ze te helpen overleven. We hebben geprobeerd dit realistisch te houden, dus je kunt alleen dingen printen die je in de echte wereld ook zou printen. De speler begint ook met een persoonlijke draagbare GPS die helpt bij het navigeren door de veel grotere wereld.” Daarnaast krijgen spelers de beschikking over vuurwapens en geavanceerde explosieven.

Sons of the Forest werd onthuld op The Game Awards 2019 en is een vervolg op The Forest. Het origineel verscheen in 2014 op Early Access en is inmiddels verkrijgbaar op pc en PlayStation 4. Het nieuwe deel komt vooralsnog alleen naar pc.  

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou