Onlangs lekte al behoorlijk wat screenshots en beeldmateriaal van Sonic Unleashed via een openstaand ftp'tje het net op. Sega was not amused, want na drie jaar noeste arbeid wil je de aankondiging van een nieuwe game op het juiste moment doen. Vandaag is dit moment aangebroken en kunnen we meteen de eerste concrete informatie rond Sonic Unleashed tot ons nemen.

Drie jaar heeft Sonic Team gebikkeld aan een nieuwe 3D-engine die ervoor moet zorgen dat het oude Sonic-gevoel eindelijk weer eens terugkeert op een moderne thuisconsole. De nieuwe engine tovert niet alleen bijzonder strakke en kleurrijke plaatjes op het scherm, het is speciaal ontworpen om snel te schakelen tussen een 2D- en 3D weergave waarin de supersnelle paden vol loopings, worden afgewisseld met gevechtssequenties.

Sonic Unleashed voelt voor velen als een laatste kans voor de blauwe egel om voet aan de grond te krijgen op de nieuwe generatie consoles. De eerste poging, Sonic the Hedgehog, werd met dramatische kritieken onthaald. Met Unleashed lijkt Sega de essentie van de serie weer enigszins te hebben teruggevonden. Eind dit jaar kunnen we het zelf beoordelen, voor Xbox 360, Playstation 3, Nintendo Wii en Playstation 2.