Nieuws

Sonic-team: 2021 wordt een 'groot jaar'

Dertigjarig jubileum met mogelijk een nieuwe game

Geschreven door Ralph van Dodewaard op
Volgens het hoofd van het Sonic-team moet 2021 een groot jaar worden voor de Sonic-franchise. Mogelijk verschijnt er dat jaar een nieuwe game, om het dertigjarige jubileum te vieren.

Takashi Iizuka, het hoofd van het Sonic-team, zegt in een interview met GameInformer dat 2021 een groot jaar moet worden voor de Sonic-franchise. Een nieuwe Sonic-game, waarvan in maart bekend werd dat deze in ontwikkeling is, heeft hier mogelijk mee te maken. "Het wordt het dertigjarige jubileum voor Sonic. We bereiden ons nu al voor", aldus Iizuka in het interview.

Toen de Sonic-franchise in 2011 twintig jaar bestond, pakte uitgever Sega groots uit met Sonic Generations. In het spel vormen Sonic en Tails een team met zichzelf uit het verleden en wordt gespeeld in zowel 2D als 3D, om de stijlen uit de verschillende Sonic-games te representeren. Wanneer Iizuka in het interview wordt gevraagd of ook voor het jubileum in 2021 een grote Sonic-game wordt uitgebracht, zegt hij lachend: "Misschien".

Iizuka vertelt in het interview dat 2017 het meest recente grote jaar was voor Sonic. Hierbij wordt gerefereerd naar Sonic Mania en Sonic Forces, die dat jaar beide lanceerden voor pc, PlayStation 4, Nintendo Switch en Xbox One. Ook dit jaar had belangrijk moeten worden, met de onthulling van de live-actie film over Sonic the Hedgehog. De film is echter uitgesteld tot februari 2020, na massale kritiek op het uiterlijk van Sonic. De extra tijd wordt nu gebruikt om Sonic 'precies goed' te maken.

Dit artikel delen:

Lees meer

Fortnite zorgt voor ophef door negeren eigen beleid Nieuw Sony-patent hint naar elimineren laadtijden PlayStation 5
1

Reacties op: Sonic-team: 2021 wordt een 'groot jaar'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • sgsvve

    • 25 juni 2019 13:13
    Echt een Sonic fan….. ben bang dat het weer een middelmatige game gaat worden mocht die er komen. Ik snap niet dat ze zichzelf niet opnieuw uitvinden, net als bij alle Mario games. Steeds verfrissend met fantastische gameplay.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.