Sonic Mania-regisseur ziet een 3D-Sonic wel zitten | Gamer.nl

Sonic Mania-regisseur ziet een 3D-Sonic wel zitten | Gamer.nl

In een interview met href="https://www.eurogamer.net/articles/2018-07-19-unbottling-sonics-secret-sauce-the-making-of-sonic-mania">Eurogamer </a>heeft Sonic Mania-regisseur Christian Whitehead aangegeven dat hij een driedimensionale Sonic-game wel ziet zitten.

"Over het algemeen houd ik van 3D. Ik heb persoonlijk veel met 3D-tech gewerkt, maar niet voor Sonic. 3D intere ert me ontzettend als ontwikkelaar, omdat het een totaal nieuwe wereld aan ontwerpuitdagingen biedt. De reden dat ik vroeger 2D-games maakte, is dat ik enkel de pc van mijn familie beschikbaar had. Die retro-esthetiek is een stuk eenvoudiger te ontwikkelen dan 3D, daar heb je een groter team voor nodig. Maar ik ben zeker voor dit idee."

Recent verscheen Sonic Mania Plus, een uitgebreide versie van de in 2017 verschenen game. De titel is niet ontwikkeld door het reguliere Sonic-team, maar begon als fangame van ROM-hackers onder leiding van Whitehead.

Vorig jaar noemde Erik Sonic Mania de beste Sonic-game ooit in zijn recensie: "Sonic Mania is de beste Sonic-game ooit. Wat dat precies voor je betekent, hangt een beetje van jou af."

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou