Nieuws
Final Fantasy 7: The First Soldier

Sonic-maker Yuji Naka weer opgepakt voor handel met voorkennis

Beide situaties ontstonden door voorkennis via zijn voormalige werkgever Square Enix

Geschreven door Michel Musters op
Yuji Naja, het voormalige hoofd van Sonic Team, is voor de tweede keer in een kort tijdsbestek opgepakt op verdenking van handel met voorkennis.

Naka zou aandelen hebben gekocht in de ontwikkelstudio ATeam Entertainment, terwijl hij zou weten dat die studio ging helpen bij de ontwikkeling van Final Fantasy 7: The First Soldier. Op dat moment was dit echter nog niet publiekelijk aangekondigd.

Naka was in die tijd werkzaam voor Square Enix, waar hij de gehekelde platformer Balan Wonderworld voor ontwikkelde. Op die manier kon hij eventueel dus op de hoogte zijn van de plannen van de uitgever. Het is verboden om met voorkennis over bedrijven in aandelen te handelen. Naka zou zo'n 200.000 aandelen in het bedrijf hebben gekocht voor een prijs van ongeveer 144,7 miljoen yen (1.006.889 euro).

Vorige maand werd hij ook al gearresteerd vanwege een soortgelijke situatie. Toen werd hij er samen met voormalige Square Enix-werknemers Taisuke Sazaki en Fumiaki Suzuki van verdacht aandelen in de Japanse studio Aiming te hebben gekocht. Dit vlak voordat werd aangekondigd dat de studio aan het mobiele spel Dragon Quest Tact zou werken. Naka zou voor ongeveer 2,8 miljoen yen (ongeveer 19.297 euro) aan aandelen hebben aangeschaft.

Toen vorige maand Naka en zijn voormalige collega's werden opgepakt, liet Square Enix al weten mee te werken met lokale autoriteiten. Het is nog niet duidelijk in hoeverre Naka schuldig bevonden wordt.

Dit artikel delen:

Lees meer

SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake verschijnt op 31 januari Film rondom ToeJam and Earl in de maak
0

Reacties op: Sonic-maker Yuji Naka weer opgepakt voor handel met voorkennis

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.