Sonic-maker Yuji Naka weer opgepakt voor handel met voorkennis

Sonic-maker Yuji Naka weer opgepakt voor handel met voorkennis

Yuji Naja, het voormalige hoofd van Sonic Team, is voor de tweede keer in een kort tijdsbestek opgepakt op verdenking van handel met voorkennis.

Naka zou aandelen hebben gekocht in de ontwikkelstudio ATeam Entertainment, terwijl hij zou weten dat die studio ging helpen bij de ontwikkeling van Final Fantasy 7: The First Soldier. Op dat moment was dit echter nog niet publiekelijk aangekondigd.

Naka was in die tijd werkzaam voor Square Enix, waar hij de gehekelde platformer Balan Wonderworld voor ontwikkelde. Op die manier kon hij eventueel dus op de hoogte zijn van de plannen van de uitgever. Het is verboden om met voorkennis over bedrijven in aandelen te handelen. Naka zou zo'n 200.000 aandelen in het bedrijf hebben gekocht voor een prijs van ongeveer 144,7 miljoen yen (1.006.889 euro).

Vorige maand werd hij ook al gearresteerd vanwege een soortgelijke situatie. Toen werd hij er samen met voormalige Square Enix-werknemers Taisuke Sazaki en Fumiaki Suzuki van verdacht aandelen in de Japanse studio Aiming te hebben gekocht. Dit vlak voordat werd aangekondigd dat de studio aan het mobiele spel Dragon Quest Tact zou werken. Naka zou voor ongeveer 2,8 miljoen yen (ongeveer 19.297 euro) aan aandelen hebben aangeschaft.

Toen vorige maand Naka en zijn voormalige collega's werden opgepakt, liet Square Enix al weten mee te werken met lokale autoriteiten. Het is nog niet duidelijk in hoeverre Naka schuldig bevonden wordt.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou