Sonic-maker Yuji Naka opgepakt vanwege mogelijke handel met voorkennis

Sonic-maker Yuji Naka opgepakt vanwege mogelijke handel met voorkennis

Voormalige Sonic-ontwikkelaar Yuji Naka is gearresteerd in verband met mogelijke handel met voorkennis.

Dat meldt de Japanse nieuwspublicatie FNN Prime Online. Naka, die al geruime tijd niet meer bij Sega werkzaam is, zou in de tijd dat hij voor Square Enix aan Balan Wonderworld werkte in aandelen hebben gehandeld met voorkennis - iets dat streng verboden is.

Gisteren werden al twee voormalige Square Enix-werknemers gearresteerd in Tokio. Taisuke Sazaki en Fumiaki Suzuki zouden vlak voordat werd aangekondigd dat de Japanse ontwikkelaar Aiming aan een nieuwe Dragon Quest-game werkt aandelen hebben gekocht in het bedrijf. De game in kwestie is het mobiele spel Dragon Quest Tact.

De Special Investigation Department van het Tokyo District Public Prosecutors Office vermoedt dat er met voorkennis gehandeld is. Het tweetal zou zo'n 47 miljoen yen (omgerekend zo'n 323.863 euro) in de ontwikkelaar hebben geïnvesteerd. Naka zelf zou voor ongeveer 2,8 miljoen yen (ongeveer 19.297 euro) aan aandelen hebben aangeschaft.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Hmmmm.... kennelijk wou hij alle gouden ringen voor zichzelf houden.

0
test

@warcryptic Een ding is zeker, hij was niet snel genoeg om te vluchten.

0

Ik wist dat het een achterbaks ventje was, gezien zijn geschiedenis met Sega en Square-Enix, maar dit is wel heel erg.

0
test

@RoyVG Hoezo heel de wereld zit zo in elkaar... Zolang Nancy Pelosi ermee weg komt waarom hun niet. Zolang JP morgan dit doet en afkoopt met een boete waarom hun niet. Zo werkt de wereld nou eenmaal, het is gewoon vervelend voor hen dat ze gepakt zijn.

0
test

@racerozzy Dan is het nog steeds erg dat dit kan. Vooral liggend aan vanuit welke perspectief je dit bekijkt. Ik kan dit niet, dus dan vind ik dit ook heel erg dat andere die mogelijkheid wel hebben. Klinkt egocentrisch maar dat is ook hoe wij als mensen werken :P

0

Aanbevolen voor jou