"Ik weet dat gamers er soms een bepaalde mening op nahouden wat betreft de besturing [van de vorige Sonic-spellen], maar we streven ernaar om kinderen van ongeveer zes tot twaalf jaar oud aan het spelen te krijgen met Sonic Colours. Daarom hebben we met Sonic Colours geprobeerd om een spel te maken dat iedereen kan besturen en waar iedereen plezier uit kan halen, dus is het niet echt voor hardcore gamers", zo legt Iizuka uit.

Hij noemt als voorbeeld het grinden over railingen in het spel: "Als je het grinden over railingen beschouwt, dan gaat dat erg snel, maar het is niet moeilijk om te doen. Het is wel leuk en daarbij ziet het er leuk uit. Het gaat erom dat je een spel maakt dat goed past bij de doelgroep."

Twee soorten spelers

Eerder gaf Iizuka al aan dat hij het vrijwel onmogelijk vond om alle Sonic-spelers tevreden te stellen. "Ik denk dat er twee types Sonic-spelers bestaan. Het ene type speelde al Sonic in de tijd van de MegaDrive, is voornamelijk fan van de 2D-spellen en heeft de 3D-spellen niet echt gespeeld. Voor die gamers brengen we Sonic 4 uit. Het andere type speler heeft de 3D-spellen wel gespeeld maar vond deze te moeilijk. Voor dat type speler is Sonic Colours geschikt. Het is nog steeds een 3D Sonic-spel maar de besturing is een stuk gebruiksvriendelijker."

Sonic Colours wordt uitgebracht op de Nintendo Wii en DS en verschijnt op 12 november.