Sonic-bedenker Yuji Naka overweegt met pensioen te gaan

Sonic-bedenker Yuji Naka overweegt met pensioen te gaan

Yuji Naka, de bedenker van Sonic the Hedgehog, overweegt om vervroegd met pensioen te gaan.

Vorige week bleek al dat Naka niet meer werkzaam is bij Square Enix, de meest recente uitgever waarvoor hij games maakte. Voor dat bedrijf heeft hij de matig ontvangen platformer Balan Wonderworld ontwikkeld. Vorige week was echter nog niet bekend wat de nieuwe plannen van Naka waren.

In een Japanse tweet bevestigt Naka dat hij in april ontslag heeft genomen bij Square Enix. "Ik kan de reden nu niet delen, maar ik hoop daar in de toekomst meer over te kunnen vertellen. Wat de toekomst betreft: ik ben al 55 jaar oud, dus ik kan net zo goed met pensioen gaan." Of Naka echt van plan is om met pensioen te gaan of een grap maakt is niet bekend.

Naka was voorheen het hoofd van Sonic Team, waar hij de hoofdprogrammeur van de Sonic the Hedgehog-games op de Sega Mega Drive was. Hij ontwikkelde ook spellen als Nights into Dreams en Phantasy Star Online. In 2006 ging hij weg bij Sega om de studio Prope te starten, waarbij hij Digimon-games ontwikkelde, alsmede Rodea the Sky Soldier. In 2018 kwam hij bij Square Enix te werken.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Geen idee hoe hij financieel zit, maar als je met pensioen zou kunnen zou ik zeggen; ga er voor :) Hij is nog redelijk jong om nog vanalles te kunnen zien van de wereld, of lekker relaxen en elke dag geen zorgen of stress/druk voelen. Ik gun het hem :)

0

@HunterSeeker Je moet het wel kunnen. Er zijn genoeg mensen die niet weten wat ze met hun leven aanmoeten omdat ze niets anders wisten dan hun werk. Wat op zich niet slecht is als je werk ook je passie is.

0

Aanbevolen voor jou