Sommige Switch-games krijgen geen cloud saves vanwege cheaten | Gamer.nl

Sommige Switch-games krijgen geen cloud saves vanwege cheaten | Gamer.nl

De aankomende cloud saves voor de Switch worden door sommige games niet ondersteund, omdat het bij die titels cheaten in de hand zou helpen.

De cloud saves zijn een onderdeel van de betaalde online dienst die ergens in de tweede helft van deze maand moet lanceren. Naast toegang tot NES-games en de mogelijkheid om games online te spelen, zorgt dit betaalabonnement er voor dat spelers hun savefiles op de cloud kunnen opslaan.

Nintendo laat echter weten dat niet alle titels cloud saves ondersteunen. "Het grootste gedeelte van de Switch-games ondersteunt het wel. Bij bepaalde games zou het echter mogelijkheden creëren om bijvoorbeeld items die zijn geruild met andere spelers terug te krijgen of een hoge online ranking terug te krijgen. Om eerlijk speelsituaties te bewerkstelligen, zullen cloud saves voor dergelijke games niet beschikbaar zijn." Als voorbeeld noemt Nintendo Splatoon 2, zodat online rankings niet beïnvloed worden.

Mogelijk maakt Nintendo meer bekend over zijn betaalde online dienst op Switch, inclusief de precieze releasedatum, tijdens de aankomende Nintendo Direct. Het is nog niet bekend wanneer deze Direct uitgezonden wordt. Hij zou eerst vorige week online geplaatst worden, maar door de aardbeving in Japan stelde Nintendo de uitzending uit.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou