Vanaf 12 juni ligt het nieuwe deel van het langlopende athletiekspel Track & Field in de schappen. Zodoende kunnen we tijdens de reclames van de uitzendingen van de Olympische Spelen in Peking snel een sportonderdeel spelen. En mocht je de Spelen willen boycotten door alle gebeurtenissen in en rondom Tibet, dan is het dankzij deze titel toch nog mogelijk aan je sportieve behoeften te komen.

Excentrieke titels als Track & Field staan normaliter garant voor een avondje dolle pret of voor het opwekken van nostalgische gevoelens. Dit zal bij New International Track & Field ongetwijfeld ook het geval zijn. De oudere delen in de serie draaide vooral om het zo snel mogelijk indrukken van bepaalde toetsen. Voor de DS-versie heeft ontwikkelaar Sumo Digital, die onder andere verantwoordelijk is voor de succesvolle Virtua Tennis-reeks, de besturing omgegooid en dien je de juiste bewegingen zo snel mogelijk te maken op je touchscreen.

Verwacht werd dat deze titel, buiten de implementatie van een nieuwe besturing, vrijwel geen veranderingen ten opzichte van eerdere delen zou bevatten. Toch is er vandaag iets zeer verrassends aangekondigd voor deze titel. De geheime agent Solid Snake uit de succesvolle Metal Gear-reeks maakt namelijks zijn opwachting. Opvallend genoeg is dit al het tweede spel waarin Snake een gastrol vervuld. Eerder werd al bekend gemaakt dat hij ook speelbaar is in Super Smash Bros. Brawl.