Soldier of Fortune 2 moet dezelfde elementen gaan bieden als het eerste deel, maar dan nog eens stukken beter. Er zullen realistische wapens gebruikt worden bijvoorbeeld. Daarnaast kun je deze wapens ook nog eens uitbreiden met allerlei handige gadgets zoals geluidsdempers, granaatwerpers, zoomoptie en lampen.

De nadruk zal ook meer liggen op het team, welke bestaat uit een aantal AI-gestuurde collega's. Toch blijft het wel een actie game, alleen met een paar strategische elementen. Ook zijn er levels die je gewoon in je eentje oplost. Er zijn overigens 10 missies beschikbaar, die weer onderverdeeld zijn in 5 tot 10 levels in allerlei landen, net als in het vorige deel. Er zijn zelfs een aantal missies die de echte John Mullins ook gedaan heeft. Zo moet je op een gegeven moment een Russische wetenschapper uit Rusland weg zien te kapen, wat John dus ook echt gedaan heeft.

Tot slot nog een leuk gegeven is het feit dat er een random missie generator met de game geleverd wordt, die ook volledig unieke terreinen kan maken.Graphically SoF2 is looking leaps and bounds above any shooter that's currently on the market, especially the outdoor environments, which feature swaying grass, full virtual forests, and highly detailed natural textures. The new character models look incredibly realistic as well, and come complete with 3D eyes and moving eyelids, with each sporting about 3000 polygons. Naast de informatie zijn er ook 3 nieuwe filmpjes en een aantal screenshots te vinden op IGN.