Electronic Arts heeft de website van FIFA 2005 gelanceerd met daarop onder andere een trailer van het spel. In deze trailer worden kort de verbeteringen van dit deel ten opzichte van de voorganger uit de doeken gedaan.

Zo zal je (wederom) meer controle over de bal mogen verwachten en zal alles er veel soepeler en spectaculairder uit zien, EA noemt dit zelfs een 'televisie ervaring'. De vernieuwende Off The Ball besturing die in FIFA 2004 zijn intrede maakte, zal in verbeterde versie wederom van de partij zijn. Verder kun je weer de nodige officiële licenties verwachten. Er zijn 20 volledige competities aanwezig, 40 nationale teams en in totaal 15000 spelers. Of de Nederlandse competitie deftig in het spel aanwezig is, is niet bekend, maar het logo ontbreekt alvast in de trailer.

Xbox Live wordt dit keer, naast PS2 online, ook ondersteund. Het spel verschijnt op maar liefst zes platformen tegelijk. Naast de genoemde Xbox en PS2 komen er ook versies voor de GameCube, PC, GameBoy Advance en de Playstation 1. Bekijk de trailer en de nieuwe screenshots op de website van het spel.