'SOCOM: Special Forces is eerste echte SOCOM op PS3' | Gamer.nl

'SOCOM: Special Forces is eerste echte SOCOM op PS3' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Er is al wel eerder een SOCOM-game op de PS3 verschenen, SOCOM: Confrontation van ontwikkelaar Slant Six. "Weet je, dat is hun game," zegt Jones. "Ik bedoel, we hebben ons echt gericht op SOCOM 4 en doen ons eigen ding. Voor de franchise is, denk ik, SOCOM 4 de eerste echte SOCOM op de PS3." 

SOCOM 4 is completer dan de game van Slant Six, vindt Jones. Zo bevat SOCOM 4 een volledige singleplayermodus, coöperatieve modus, 3D- en Move-ondersteuning. Zipper Interactive heeft veel geleerd van hun vorige game MAG, laat Jones tevens weten. Vooral op netwerkgebied heeft het bedrijf veel ervaring opgedaan, maar ook wat betreft het goed uitwerken van multiplayergames met een mi ie.

SOCOM: Special Forces

In SOCOM: Special Forces gaan spelers een tactische strijd aan, waarbij het belangrijk is om op het juiste moment de juiste orders te geven. De game speelt zich af in Zuid-Oost Azië, waar spelers een strijd leveren tegen een legereenheid  die een belangrijke waterweg heeft ingenomen en daarmee een bedreiging is geworden voor de wereldeconomie. De tactische shooter moet in april uitkomen in de Verenigde Staten, een Europese releasedatum is nog niet bekend gemaakt.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou