Sociale netwerksite Raptr haalt 11 miljoen euro op | Gamer.nl

Sociale netwerksite Raptr haalt 11 miljoen euro op | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het geld wordt gebruikt om nieuwe features aan de website toe te voegen. Met de service is het nu onder andere mogelijk om informatie over behaalde achievements in World of Warcraft, Steam-, Xbox 360- en PlayStation 3-games met andere gamers te delen en te vergelijken. Ook heeft de site een chatfunctie, de mogelijkheid om games en recensies met andere gebruikers te delen en een overzicht van de populairste games.

Raptr krijgt er maandelijks 750 duizend nieuwe gebruikers bij en verwerkt momenteel 5,5 miljoen unieke bezoekers per maand. In juni 2010 telde de site maandelijks één miljoen actieve gebruikers. De netwerkservice is in 2007 opgericht door Dennis Fong, mede-oprichter van Xfire.

Statistieken

Raptr heeft een infographic vrijgegeven waarop allerlei statistieken van de bij Raptr aangesloten gamers te vinden zijn. Zo blijkt daaruit dat Nederland op de vierde plaats staat in de top zes landen met de meeste Raptr-gebruikers. Nederland moet De Verenigde Staten, Frankrijk en Engeland voor zich dulden. Call of Duty, World of Warcraft, Halo, CityVille en A a in's Creed zijn de vijf populairste gameseries op de website. De meeste speeluren werden gemaakt op 9 november 2010, de dag dat Call of Duty: Black Ops uitkwam.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou