Op de E3 maakte ontwikkelaar Crystal Dynamics, dat onderdeel uitmaakt van de uitgever Eidos, een nieuwe first person shooter genaamd Snowblind bekend. Hoewel er nog geen screenshots van het spel zijn vrijgegeven en de massa er dus nog niet echt kennis mee heeft kunnen maken, maakte het spel bij de pers die het achter gesloten deuren te zien kreeg, erg veel indruk.

Vandaag is aan het licht gekomen dat Snowblind is voortgekomen uit het spel dat eerder bekend stond als Deus Ex: Clan Wars, de PS2 titel in het Deus Ex universum die kort na Deus Ex 2 had moeten verschijnen. Blijkbaar week het spel op een gegeven moment te veel af van het bekende Deus Ex pad dat men besloot dat het beter was om er een compleet nieuwe spel van te maken zodat men nog meer creatieve vrijheid kreeg.

Wat onveranderd blijft is dat onder andere Warren Spector zich met de ontwikkeling van het spel bemoeit en dat er zeker wat overeenkomsten met Deus Ex zijn overgebleven. Je speelt in het spel namelijk een soldaat die voorzien is van biologische extensies die hem nieuwe mogelijkheden geven. Verder dienen de straten van China grotendeels als decor voor het spel.